Eerste schooldag blond meisjeDutch Cultural Centre De Bontekoe

Bent u van plan om (tijdelijk) naar Maleisië te verhuizen, maar wilt u graag dat uw kind aansluiting houdt met het Nederlands en het Nederlands onderwijs?

Dan bent u bij De Bontekoe aan het goede adres. Bij ons op school werken leerkrachten en leerlingen samen hard om de kinderen later zo soepel mogelijk te kunnen laten instromen in het Nederlandse onderwijs. Dat doen we met een lesprogramma van 120 uur per schooljaar en met lesmateriaal zoals het op een gewone school in Nederland ook wordt gebruikt.

Het schooljaar 2017-2018 is gestart op maandag 28 augustus 2017, op een nieuwe locatie, namelijk Mont Kiara International School! Ook zijn we op donderdag 6 september 2017 gestart met twee klassen Nederlands voor het voortgezet onderwijs op de International School of Kuala Lumpur (ISKL).

Nieuw in het  huidige schooljaar zijn ook de Nederlandse lessen die we verzorgen voor kinderen voor wie het Nederlands niet de moedertaal of tweede taal is, maar een vreemde taal. We zijn dit jaar gestart met twee groepen: een groep voor kinderen van 4 tot ongeveer 7 jaar en een groep voor kinderen van 7 tot ongeveer 10 jaar. Ze heten R3-mini en R3-maxi. De R staat voor richting.

U kunt het gehele schooljaar door informatie opvragen en uw kind aanmelden. Dat kan via het mailadres van de directeur: hanshardeman@de-bontekoe.com

BK tas

Sinds 2016 hebben we een Facebook pagina, waarop regelmatig de laatste nieuwtjes, updates, belangrijke data en ontwikkelingen op De Bontekoe terug te vinden zijn.’Like’ deze pagina en u blijft altijd op de hoogte!

Ook heeft De Bontekoe een eigen YouTube kanaal. Hierop staan een aantal video’s die voor en door De Bontekoe gemaakt zijn. U vindt deze video’s hier: YouTube kanaal De Bontekoe

Een vrolijk en mooi beeld van onze school en de stad Kuala Lumpur geeft de videoclip ‘Apa Khabar Kuala Lumpur’. Eind september 2015 hebben de leerlingen van onze school samen met theatergroep Oogpunt deze clip met veel enthousiasme en toewijding opgenomen. We zijn nog steeds trots op het resultaat en natuurlijk op onze school! Zie Apa Khabar De Bontekoe

De ‘bonus clip’ is ook de moeite van het kijken waard. Deze vindt u op You Tube rechts van de hoofdclip.